Vragen

Wat zijn de stappen om mij bij jullie aan te sluiten?

Zelf uw eigen bedrijf opbouwen is één van de leukste zaken die er zijn. U ziet het telkens een stukje groeien, bent creatief bezig en het geeft telkens nieuwe energie! Hieronder de stappen en de uitleg van het punt waar we nu zijn naar  "Op vol vermogen vooruit naar een bloeiend, dynamisch bedrijf!"
 

Informatie aanvragen via de website
Stellen van aanvullende vragen
Afspraak voor een vrijblijvende kennismaking
Opstellen van de overeenkomst en het tekenen hiervan
Acceptatieproces
Training en diplomering waar nodig en aankoop starterskit
Persoonlijke pagina wordt aangemaakt
Op volle kracht vooruit!

 

Wat kan ik verdienen aan iPhone reparaties?

De verdiensten per uur zijn goed. De hoofdvestiging probeert de prijzen zo op te bouwen dat de uurtarieven van de monteurs tussen de 70 en 100 euro per uur inclusief BTW liggen.

Samen maken we een plan en via een intensief coachingstraject en goede ondersteuning proberen we in enkele maanden een rendabele vestiging op te bouwen.
 

Waarom samenwerken binnen franchise?

Franchise is een hechte vorm van samenwerking waarbij de efficiënte taakverdeling en uniforme uistraling naar de markt de basis is. De franchisegever stelt een compleet ondernemingsconcept beschikbaar aan de franchisenemer.
In een gezonde franchisesituatie wordt de franchisenemer geholpen met vele facetten van het ondernemen. Door te profiteren van de kennis en kunde van enerzijds de franchisegever en aan de andere kant de input vanuit de werkervaring die franchisenemer opdoet in de dagelijkse praktijk, wordt er vaak meer omzet gemaakt.
 

Voor hoe lang ga ik een samenwerking aan?

De samenwerking binnen een franchiseformule is normaal 5 jaar. Wij werken liever met kortere periode's. Als het een succes is werken we graag met elkaar verder. Als het geen succes is en we alles hebben geprobeerd moeten we over en weer de mogelijkheid hebben de overeenkomst op te zeggen. Daarom hebben we een overeenkomst van 3 jaar. Na het verstrijken van de eerste 12 maanden heeft de franchisenemer de mogelijkheid om de overeenkomst op te zeggen indien de afgesproken targets die de franchisenemer en de franchisegever vooraf samen overeengekomen zijn niet zijn behaald. Indien de franchisenemer gebruik maakt van deze opzeggingsmogelijkheid, dient Webshop+ binnen zeven dagen na het verstrijken van de eerste 12 maanden een aangetekende ontbindingsbrief te hebben ontvangen met inhoudelijke onderbouwing van de geleverde inspanningen, teneinde de franchiselocatie tot een succes te brengen.

Heb ik technische kennis nodig?

Nee, de franchisenemer kan volledig getraind worden door het hoofdkantoor. Deze training zal enkele dagen in beslag nemen. Op de dag dat de eerste afspraken er zijn, heeft  u de technische kennis zodat u daadwerkelijk de meest voorkomende problemen kunt oplossen.
De training is een individuele training en de momenten daarvoor zijn in overleg met u. Ook nadat u de training heeft gedaan is er de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Hier zullen regelmatig trainingen voor worden gegeven.
Ook kunt u gebruik maken van de kennis van collega's in specifieke situaties middels de groepsapp.

 

Hoeveel tijd mag ik er in investeren?

Het interessante van dit concept is dat je dat zelf bepaalt. We hebben binnen de formule franchisenemers die het naast hun baan doen om extra inkomen te genereren. We hebben ook franchisnemers die het full-time doen vanuit een kantoorpand, een winkel of vanuit huis.

 

Is er een inschrijving Kamer van Koophandel nodig?

Nadat u door het acceptatieproces heen bent en zich een gediplomeerd iPhone reparateur mag noemen binnen onze formule krijgt u de getekende overeenkomst retour en kunt u daarmee naar de Kamer van Koophandel om uw onderneming in te schrijven als zelfstandige onderneming.

 

Is het bewezen dat een franchisevestiging beter loopt dan een eigen filiaal?

Ja, daar is inderdaad onderzoek naar gedaan. Als een filiaalmanager wordt vervangen door een franchisenemer, neemt de omzet gemiddeld na 3 maanden met 10-15% toe. Doordat de franchisenmer zich kan focussen op kerntaken zal de onderming veel beter draaien dan een soortegleijk bedrijf wat gerund wordt door een zelfstandige.
Onderzoek van ING wijst ook uit dat formules het - ook tijdens de crisis - beter doen dan zelfstandigen.