17 Facebook tips voor jouw bedrijf zodat je meer omzet kunt halen.

woensdag 09 september 2015

17 Facebook tips voor jouw bedrijf zodat je meer omzet kunt halen.
Zo kun je je bedrijf laten groeien met behulp van Facebook!

De meeste ondernemers zullen dit lezen en niet uitvoeren. Als je dit echter consequent gaat uitvoeren zal je zien dat je doelgroep gaat groeien, dat het interactiever gaat worden en het je uiteindelijk meer business zal opleveren dus je omzet zal laten groeien.

Facebook tip 1: Zorg voor conversaties
Stel vragen aan je volgers en reageer op geplaatste reacties.

Facebook tip 2: Plaats afbeeldingen
Plaats plaatjes bij je berichten. Uit onderzoek blijkt dat berichten met een foto of plaatje vaker een like krijgen of vaker worden gedeeld.

Facebook tip 3: Publiceer veel en verschillende soorten content
Plaats dagelijks maar verschillende soorten content. Denk aan een quote, een gesprek starter, een interview, een persoonlijke ervaring, een poll, informatieve filmpjes, tips en meer.

Facebook tip 4: Plaats niet te veel berichten
Ook hier geldt dat overdaad schaadt. Plaats maximaal 4 berichten per dag.

Facebook tip 5: Be consistent…
Doe het consistent dus regelmatig. Doe het niet met vlagen, maar plaats bijvoorbeeld elke dag 1 tot 4 berichten. Misschien vind jij het leuk om de ene dag niets te plaatsen en de andere dag 10 berichten, je volgens vinden dat wellicht niet. Wat je voor jezelf kunt doen is een aantal berichten alvast voor uit te schrijven. Deze heb je dan ‘op de plank’ liggen en kun je dan in plannen.

Facebook tip 6: Wees beknopt
Houd de uitingen kort en krachtig en zo duidelijk mogelijk. Je volgers zitten niet te wachten op lange stukken tekst.

Facebook tip 7: wees de expert en deel informatie belangeloos.
 Je wilt dat je volgers jou zien als de expert en autoriteit in jouw marktsegment. Dit doe je door informatie te delen waar ze wat aan hebben. Zo blijven ze je volgen, delen ze je berichten en zullen ze uiteindelijk gebruik maken van je diensten. Wees niet bang en houdt geen informatie achter, maar ga all-out.

Facebook tip 8: Deel meer dan alleen informatie
Deel meer uit dan alleen informatie. Beloon je volgers zo nu en dan met een leuke actie of korting speciaal voor hen.

Facebook tip 9: Promoot je berichten
Promoot je berichten. Ook al is het maar een laag budget zorg dat je berichten gelezen worden door een bepaald budget toe te wijzen. Als je je bericht het niet waard vind om hem te promoten is het misschien ook geen goed bericht ;-)

Facebook tip 10: Automatiseer je berichten niet
Het is misschien verleidelijk om je social media accounts te koppelen. Bijvoorbeeld je Twitter berichten doorplaatsen op Facebook. Je volgers op Facebook willen je daar volgens. Als je tweets willen lezen gaan ze je wel volgen op Twitter.

Facebook tip 11: Cross promo’s
Promoot je Facebook account ook op je andere media. Bijvoorbeeld in je nieuwsbrief, op je website, je LinkedIn profiel, je YouTube kanaal, Google Plus, overal waar je maar kunt. Doe dit niet te vaak, maar bijvoorbeeld 2 of 3 per maand. Zorg wel voor verschillende content natuurlijk.

Facebook tip 12: Omslagfoto
Zorg voor een goede en duidelijke omslagfoto. Dit draagt bij een sterke eerste indruk.

Facebook tip 13: Een duidelijk en herkenbare profielfoto
Zorg voor een goede, duidelijke en herkenbare profielfoto. Plaatjes zeggen veel.

Facebook tip 14: Evenementen foto’s
Organiseer je een event? Plaats de foto’s online en vertel je bezoekers dit. Je zult zien dat ze mensen gaan taggen waardoor je in de timeline komt van die personen en zo je exposure vergroot.

Facebook tip 15: Laat jouw klanten zorgen voor een groter bereik
Eigenlijk is dit de mond-op-mond reclame van dit jaar. Maak een foto van je klant met jouw product en tag je klant. Bijvoorbeeld je klant heeft een rijbewijs gehaald bij jou. Maak een foto bij de lesauto en tag je klant. Verkoop je een fiets, doe hetzelfde, maak een foto van de fiets en de klant en tag je klant. Dit zorgt voor nieuwe exposure op de timeline van de klant.

Facebook tip 16: Integreer Facebook in je website
Integreer Facebook in je website. Zo kunnen je bezoekers op de website reageren via Facebook. Daarnaast kunnen ze middels de Facebook-plugin je bericht rechtstreeks liken op de website. Zo genereer je dus via deze weg ook reacties en pageviews.

Facebook tip 17: Ga er voor!
Als je het mij vraagt zitten we wat Facebook betreft echt te slapen. De mogelijkheden zijn veel meer dan we denken. Ik probeer me iedere dag te realiseren wat de potentie is van deze tijd en hoe snel het kan gaan.